Welkom

René Magritte Museum & Museum voor Abstracte Kunst

Wij zijn een dubbelmuseum, met het surrealisme van René Magritte aan de ene kant en Belgische abstracte kunst aan de andere kant. Kom deze boeiende kunststromingen van de twintigste eeuw ontdekken op ons parcours doorheen twee aanpalende gebouwen!

Koop uw ticket aan het onthaal van het museum.

Om online tickets te kopen, klik op de link hieronder :

Reserveren is verplicht tijdens het weekend.


Het René Magritte Museum bestaat 25 jaar! Het museum is ontstaan uit passie van een Belgische verzamelaar en werd ingehuldigd op 5 juni 1999 in het huis waar de beroemde surrealist René Magritte 24 jaar lang werkte en woonde. Toevallig valt deze verjaardag samen met de honderdste verjaardag van het surrealisme!

We vieren ons jubileum met twee opeenvolgende expo’s over de vriendschappen van Magritte. Tijdens ons jubileumweekend op 8 en 9 juni 2024 start deel 1 van deze exporeeks met een solotentoonstelling over Jane Graverol (1905, Elsene – 1984, Fontainebleau). De kunstenares ontmoette Magritte in zijn atelier in de Esseghemstraat en onderhield met hem een vriendschappelijke band. De expo “In gezelschap van René Magritte: Jane Graverol” eert haar met een 15-tal werken.